Orbán 169 ezres, muzeális bort ajándékozott a kínai elnöknek
De Hszi Csin-ping hazavihetett egy hatpalackos egyedi válogatást is.
De Hszi Csin-ping hazavihetett egy hatpalackos egyedi válogatást is.
A gyomorkeserűk több évszázados tradícióra tekintenek vissza. De mitől is lesz igazán különleges egy ilyen nedű? Hogyan lehet a receptúrából újra és újra valami újat kihozni? Műhelytitkok és a gasztronómia találkozása: tartson velünk ínyenc időutazásunkon!
Évek óta bent volt az utolsó fordulóban, az idén azonban el is nyerte a Borászok Borásza díjat Bacsó András (60). Az Oremus főborászát, Tokaj-Hegyalja egyik ikonikus birtokának vezetőjét arról is kérdeztük, hogy tényleg készüljön-e tokaji vörösbor, illetve miképp építhető fel egy olyan borászat, amely gyakorlatilag egy ékszerdoboz.
Nem túlzás azt állítani, hogy a New York Times gasztronómiai újságírója egyenesen beleszeretett Magyarország egyik büszkeségébe, a tokaji aszúba.
A borvidék életét meghatározó testület, a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács új vezetője Héjj Dávid, Lázár János bizalmi embere lesz. Az eddigi elnök, Tombor András lemondott, de a borvidék életében továbbra is szerepet akar játszani.
A tokaji aszú az egyik legismertebb hungarikum a világon, de arról kevesen szoktak beszélni, hogy a borászokon kívül kik dolgoznak meg a sikerért. A Roma Sajtóközpont az olaszliszkai cigányoknál járt, akik emberemlékezet óta művelik a Tokaj-hegyaljai szőlőket.
Nagyon ízlett Vlagyimir Putyinnak a Parlamentben felszolgált díszvacsora – jelentette a Blikk.
Svájcban, egy szakkonferencián mutatta meg magát a világ legnevesebb borszakértőinek és szakíróinak a Tokaji aszú. A 12 tétel fogadtatásáról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a Tokaj-Hegyalján a tavaly meghirdetett "minőségi forradalom" egyelőre csak szóban tett hozzá a Montreux-i eseményhez.
A közmunka valódi alternatíváját nyújtja az a foglalkoztatási program, amit egy civil szervezet segítségével valósít meg egy cigány vállalkozó Olaszliszkán. Az üzleti vállalkozás fenntartható módon képes munkát adni a helyi cigányoknak, immáron közel száznak, aminek segítségével ki tudnak törni a napszámosi létből. Fercsák László cégvezető szerint az államnak is hasonló módon kellene hozzáállni a munkahelyteremtéshez.
A Chateau Dereszla 2007-es 5 puttonyos tokaji aszúja a huszadik lett a Wine Spectator idei százas toplistáján. A legjobb húszba három fehérbort válogattak be a szerkesztők.
Az éveken át tartó kitartó munka, és a fejlődés iránti elkötelezettség elismeréseként a Comói-tó partján a Villa d’Este luxushotelben tartott World Wine Symposiumon (VDEWS) során átadták a borvilág Oscarját. Az elismerést idén Szepsy István kapta.
Az utóbbi évtizedek legradikálisabb döntését hozta meg a napokban a Tokaj-hegyaljai Borvidéki Hegyközségi Tanács (HT) azzal, hogy új alapokra helyezi az aszúkészítést. A drasztikus változtatásokhoz írt kottából az is kiolvasható, hogy mostantól csak egy fajta aszú lesz.
A csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel, a tokaji aszúval és a Béres-cseppel bővítette a hungarikumok gyűjteményét a Hungarikum Bizottság keddi, székesfehérvári ülésén – jelentette be a bizottság elnöke.
Az egyik vezető amerikai bormagazin, a Wine Spectator nyilvánosságra hozta 2010-es top 100-as borlistáját, amelyen a mádi Royal Tokaji borászat 2006-os 5 puttonyos vörös címkés aszúja a 28. helyre került – írja az Index.